Nutrició per a després d'entrenar

Consells sobre la nutrició que cal tenir després de l'entrenament

nutricions per després d'entrenarSi portes temps entrenant, probablement hauràs notat que a l'última dècada la qualitat muscular dels culturistes i atletes que entrenen amb peses ha crescut, de manera que hem de ser conscients que s'han millorat les tècniques de nutrició i la ciència dels complements ha progressat dràsticament.

Hi pot haver debats eterns i opinions diferents sobre quina és la manera adequada d'utilitzar complements, quines són els mètodes més eficaços per entrenar i qines dietes són les més efectives.

Però hi ha una cosa què qualsevol expert estaria d'acord i és la importància que té ingerir una beguda de carbohidrats i proteïna en pols després d'entrenar.

Després d'un entrenament intens, has buidat les reserves de glucogen dels teus músculs (el glucogen és la principal font d'energia al múscul esquelètic) i aquests estan famolencs de glucosa i aminoàcids, així que proporcionar-los aquests nutrients al més aviat possible és l'ideal per iniciar el període de reconstrucció de les fibres musculars.

Potser et preguntes que si es tracta d'ingerir proteïna i carbohidrats, per què no només podem menjar-nos un pit de pollastre i una mica d'arròs?.

La qüestió és que si haguessis de triar entre no menjar res després d'entrenar, a menjar el que sigui, seria millor menjar el que sigui, però recorda que en el culturisme pots fer les coses de dues formes, de la forma en què tots ho fan, o de la millor manera, que consisteix a ingerir aquests nutrients en forma líquida, tu decideixes.

Beneficis que té una beguda recuperativa

 • Les reserves de glucogen en el múscul esquelètic es restableixen fins a un 50% més ràpid.
 • Els teus músculs reben els aminoàcids tan indispensables perquè el procés de reconstrucció muscular s'iniciï al més aviat possible.
 • Es disminueix la secreció de cortisol.
 • Les teves cèl·lules musculars es tornen més sensibles a l'acció i la resposta de la insulina pels carbohidrats.
 • Et recuperes més ràpid entre els entrenaments.
 • A llarg termini t'ajuda a incrementar el teu percentatge de massa muscular.

Ara que coneixes la importància que té consumir una beguda composta de carbohidrats i proteïna en pols pot ser que et preguntis exactament què ha de contenir aquesta beguda.

Ingredients d´una beguda recuperativa

 • 1 litre d'aigua.
 • 2 grams de carbohidrats en pols d'alt índex glicèmic per kg. de pes (la maltodextrina o dextrosa la millor opció vitargo) si aquestes en període de volum i 1 gram de carbohidrats per kg. de pes si estàs en període de precompetència o manteniment.
 • 0.5 grams de proteïna en pols de qualitat per kg. de pes com el sèrum de llet.
 • 5 grams de creatina monohidratada.
 • 5 grams de L-Glutamina.

  Barreja aquests ingredients a la liquadora i addicionalment pots prendre aquests micronutrients: 200 mg d'àcid alfalipóic per potenciar la resposta de la insulina als carbohidrats; 1 gram de vitamina C d'alliberament prolongat, i una rajola d´antioxid abans.

  Afegint aquest petit truc al teu programa de nutrició estàs garantint que els teus músculs rebin els nutrients essencials per créixer i recuperar-se més ràpid, el que a llarg termini t'ajudarà a augmentar més massa muscular.

  Recorda que el culturisme és un esport on has d'utilitzar els avantatges que et proporcionen els avenços pel que fa a tècniques de nutrició i entrenament; aprèn d'aquests i incorpora´ls al teu règim al més aviat possible.

 

JM FITNESS MUSCLE

  Carretera Terrasa, 430 – Local I. Parada de autobús Albéniz y BBVA,
Sabadell, 08206, (Barcelona)

  93 727 76 35

  637 201 347

Notícies